Farsz


Farsz w encyklopedii

Z Wikipedii, wolnej encyklopedii Przejdź do nawigacji Przejdź do wyszukiwania Faszerowana papryka

Farsz – masa mielona lub drobno siekana, używana do nadziewania drobiu, pierogów lub warzyw. Farsz przyrządzany jest zwykle z mielonego mięsa, kaszy lub moczonej bułki, jaj, grzybów, tłuszczu i przypraw.

Nakładanie farszu (nadziewanie potrawy farszem) to faszerowanie[1][2].

Zobacz też | edytuj kod

Przypisy | edytuj kod

  1. hasło: „faszerować”. W: Słownik języka polskiego [on-line]. WN PWN SA. [dostęp 2017-04-26].
  2. hasło: „faszerować”. W: Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego [on-line]. WN PWN SA. [dostęp 2017-04-26].
Na podstawie artykułu: "Farsz" pochodzącego z Wikipedii
OryginałEdytujHistoria i autorzy