Manty (potrawa)


Manti w encyklopedii

Z Wikipedii, wolnej encyklopedii (Przekierowano z Manty (potrawa)) Przejdź do nawigacji Przejdź do wyszukiwania Manti podczas gotowania na parze

Mantitureckie lub środkowoazjatyckie[1] pierogi smażone lub gotowane, faszerowane jagnięciną, wołowiną, ziemniakami lub dynią i polewane roztopionym masłem, śmietaną, sosem pomidorowym[2] lub sosem jogurtowo-czosnkowym[1].

Przypisy | edytuj kod

  1. a b Manti (mantı) (pol.). Wirtualna Turcja. [dostęp 2016-03-24].
  2. AgnieszkaA. Franus AgnieszkaA., Jak smakuje Uzbekistan?, „National Geographic Polska”, www.national-geographic.pl, 15 czerwca 2015 [dostęp 2016-03-24] .


Linki zewnętrzne | edytuj kod

Na podstawie artykułu: "Manty (potrawa)" pochodzącego z Wikipedii
OryginałEdytujHistoria i autorzy