Mielcuch


Mielcuch w encyklopedii

Z Wikipedii, wolnej encyklopedii Przejdź do nawigacji Przejdź do wyszukiwania

Mielcuch – dawne określenie słodowni[1]. Słowo wywodzi się z niemieckiego Malzhaus.

Zobacz też | edytuj kod

Przypisy | edytuj kod

  1. Dobiesław Karst: Technologia rzemieślniczej produkcji piwa we Wrocławiu w okresie średniowiecznym i nowożytnym na tle browarnictwa europejskiego. W: Piwo we Wrocławiu. Od średniowiecza po czasy współczesne. Wrocław: Muzeum Miejskie Wrocławia, 2002, s. 18-19. ISBN 83-917909-0-8.

Bibliografia | edytuj kod

  • Leszek Rum: Ilustrowany leksykon piwa. Wydawnictwo Kurpisz. Poznań 2005. ​ISBN 83-89738-20-1
Na podstawie artykułu: "Mielcuch" pochodzącego z Wikipedii
OryginałEdytujHistoria i autorzy